• ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ

    • Home
    • ΜΙΚΡΗ ΠΙΣΙΝΑ

Τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης στη μικρή πισίνα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών. Κύριος στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν άνεση και εξοικείωση στο νερό και να μάθουν να είναι ασφαλείς και ανεξάρτητοι κολυμβητές.

Το σωματείο μας παρέχει στην μικρή πισίνα προγράμματα τριών επιπέδων εκμάθησης κολύμβησης:

Πρώτο επίπεδο: συμμετέχουν παιδιά αρχάρια που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το νερό και στόχος μας είναι η εξοικείωση τους με το νερό, η εκμάθηση της αναπνοής και η σωστή κίνηση ποδιών στο ύπτιο και το ελεύθερο στυλ κολύμβησης.
Δεύτερο επίπεδο: στόχος μας είναι τα παιδιά να επιπλεύσουν χωρίς βοηθητικά μέσα καθώς επίσης κάνοντας πόδια ελευθέρου να συνδυάσουν πλάγιες αναπνοές. Τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν πόδια υπτίου και ελευθέρου χωρίς σανίδα.
Τρίτο επίπεδο: τα παιδιά μαθαίνουν χεριές υπτίου και ελευθέρου με βοηθητικά μέσα και επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της τεχνικής των δυο βασικών στυλ κολύμβησης.

Μικρή Πισίνα

Ο διαχωρισμός των παιδιών στα τμήματα γίνεται με βάση τις κολυμβητικές δεξιότητες και την ηλικία τους. Τα μαθήματα διαρκούν 45΄ και παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης έως και 3 φορές την εβδομάδα.

Μαθαίνοντας κολύμβηση στα παιδιά μας από μικρή ηλικία μειώνουμε σημαντικά τις πιθανότητες ατυχήματος το καλοκαίρι στη θάλασσα.