• ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ

    • Home
    • ΣΑΜΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
Μαρία Σαμιώτη

Η Μαρία Σαμιώτη είναι πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης με την ομάδα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Ως φυσική εξέλιξη έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έχει ειδικευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Καταξιωτική Προσέγγιση σε Οργανισμούς (Systemic Appreciative Approach με τη μέθοδο Appreciative Inquiry) στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας σε συνεργασία με το KCC Foundation στο Λονδίνο. Εξειδικεύτηκε στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Master Practitioner από το ΚΕΑΔΔ σε συνεργασία & πλήρη εποπτεία με το NCFED της Μ. Βρετανίας). Έχει εκπαιδευτεί στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) στο Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα.

Εργάζεται ιδιωτικά ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική βοήθεια σε άτομα, ζευγάρια, ομάδες και οικογένειες. Διεξάγει σεμινάρια για τη Συστημική Προσέγγιση, τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, Εικόνα Σώματος και τη Νοητική Προπόνηση (Mental Training) σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς.

Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες, οργανισμούς και οικογενειακές επιχειρήσεις, με τη θεωρητική στήριξη του Systemic Appreciative Approach. Παρέχει συμβουλευτική βοήθεια σε νεαρούς αθλητές/πρωταθλητές και τις οικογένειές τους και προπονεί ψυχολογικά και νοητικά ενηλίκους αθλητές/πρωταθλητές και προπονητές ατομικών και ομαδικών αθλημάτων καθώς και ομάδες.

Είναι μέλος του European Family Therapy Association (EFTA) και του International Association of Eating Disorders for Professionals (Iaedp). Διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στη Ν. Ερυθραία.

Μαρία Σαμιώτη

Μαρία Σαμιώτη
Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια
Λ. Κηφισίας 373 & Ιωνίας 15, 14671 Ν. Ερυθραία
Τ: 211 4086706, Κ: 6974117505

 www.relatecenter.gr

Ε-mail: samioti@relatecenter.gr

Συνεργάτες